5: VERVREEMDEND (15 DECEMBER)

MUZIEK: Heug!
Bizar, steengoed, experimenteel, improvisatie, muzikaal, onverwacht en vooral heel leuk! Het Utrechtse duo Heug! is een ware live-sensatie.

Website Heug!

FILM: The Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Je grote liefde gaf je de bons, je kat werd overreden, Nederland verloor de WK-finale in ’74 – iedereen draagt wel pijnlijke herinneringen met zich mee. Littekens op de ziel.
Zou het niet heerlijk zijn als je je al deze nare gebeurtenissen niet meer hoeft te herinneren? Dat kan! Tenminste, in de film van regisseur Michel Gondry, Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Het bedrijf Lancuna Inc. specialiseert zich namelijk in een medische procedure waarbij bepaalde herinneringen uit de hersenen worden verwijderd. Joel Barish, een prachtig ingetogen rol van Jim Carrey, is gedumpt door zijn vriendin en besluit alle herinneringen aan haar te laten vernietigen. Maar, zo laten Gondry en scriptschrijver Charlie Kaufman ons op sublieme wijze zien, met het verdwijnen van pijnlijke herinneringen verdwijnen ook de mooie dingen, die intrinsiek verbonden zijn aan de pijn. En sommige herinneringen zijn te dierbaar om los te laten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s